Opening kerk van de Vrouwe in Brazilië

Op zondag 22 september 2013 werd in Atibaia door Mgr. Dom Sergio Aparecido Colombo de kerk gebouwd ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren ingewijd.

Dit nieuwe kerkgebouw is niet zomaar een parochiekerk, maar heeft van de plaatselijke bisschop de eretitel van “heiligdom” ontvangen. Het is een heiligdom ter ere van de Vrouwe van alle Volkeren. Daarnaast is er nóg een bijzondere band met Nederland: de kerk kon vooral worden gerealiseerd door de niet aflatende inspanningen van pater P.M. de Waard S.M.M., oorspronkelijk afkomstig uit het bisdom Haarlem-Amsterdam. Hij kent een bijzondere liefde tot Maria als de Vrouwe van alle Volkeren, en heeft zijn vele contacten in Nederland en daarbuiten ingeschakeld om de kerk te kunnen voltooien.

Gedurende de jaren van de bouw heeft hij zijn vele weldoeners voortdurend op de hoogte gehouden van de vorderingen van de bouw.
In 2003 werd begonnen, op 31 mei 2004 legde de toenmalige bisschop van Atibaia, Mgr. Bruno Gamberini de eerste steen, en 9 jaar later is de kerk gereed gekomen. Zoals gebruikelijk in Zuid-Amerika werd de kerk in de tussentijd al gebruikt, zodra dat mogelijk was. Telkens wanneer er middelen waren werd iets van de kerk afgerond.

We wensen alle parochianen en bezoekers van de kerk en in het bijzonder iedereen die aan de bouw heeft meegewerkt van harte proficiat met het fantastische eindresultaat!

Een impressie van de inwijding van de kerk:

Enige foto’s uit de tijd van de bouw van de kerk:

Nog enige foto’s:

 

Met dank aan de website die wordt onderhouden door zijn zus, mevrouw H. Out, waar u tevens meer achtergrondinformatie kunt vinden.