Ida’s Koffiekamer 11 september 2016

Directeur Joris van Voorst tot Voorst over de situatie in het Heilig land

Mgr. Chacour roept ons op om de complexe situatie in het Heilig Land niet eenzijdig te benaderen, maar om ervoor te kiezen vrienden te zijn van verschillende mensen: “Ik vraag u, als u mijn vriend bent en zich voor mij inzet, wees dan ook vriend van de Joden die in dit land wonen. Maar als u vrienden bent van de Joden uit Israël, wilt u dan ook mijn vriendschap aannemen.”
Een lezing door Kerk in Nood op uitnodiging van de stichting Vrouwe van Alle Volkeren

Hoewel de plaatsen in het Heilig Land waar Jezus leefde belangrijk zijn, bestaat Het Heilig Land niet uit ‘dode’ stenen alleen. Zijn navolgers leven er samen met Joden en Moslims in een complexe, soms gespannen verstandhouding. Maar waarom? Kerk in Nood belicht de actuele situatie en uitdagingen voor de Christenen in het Heilig Land vanuit het perspectief van de Joods-Katholieke priester David Neuhaus en dat van de emeritus Palestijns-Christelijke aartsbisschop, mgr. Elias Chacour.

Kerk in Nood helpt de christenen in het Heilig Land en steunt projecten die de dialoog en het vredig samenleven tussen de bevolkingsgroepen bevorderen. Directeur Joris van Voorst tot Voorst, die het gebied jaarlijks bezoekt, geeft vanuit zijn ruime ervaring uitleg over de complexe situatie in het land.

Het programma:

12:30 – 13:00 Koffie en thee
13:00 – 13:45 Lezing Joris van Voorst tot Voorst
13:45 – 14:00 Pauze
14:00 – 14:30 Vervolg programma
14:30 – 14:45 Gelegenheid voor vragen
14:45 – 15:00 Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid
15:00 Opruimen. We vragen vriendelijk uw medewerking.

Iedereen is van harte welkom in het Vossius Gymnasium! (Messchaertstraat 1, Amsterdam).