Ida’s Koffiekamer 11 december 2016

Elisa Garcia over de bedreiging van het ongeboren leven

Aanstaande Ida’s Koffiekamer komt Elisa Garcia spreken over de Bedreiging van het Ongeboren Leven.

Elisa Garcia heeft een PHD in Moleculaire biologie en ook een PHD in Medische ethiek. Ze is werkzaam aan de Radboud UMC in Nijmegen als onderzoeker en docent filosofie en ethiek voor geneeskundestudenten.

Meer dan ooit worden ongeboren kinderen onderworpen aan testen die hun kwaliteit bepalen en ouders de mogelijkheid geven te beslissen of zij hun kind wel of niet accepteren zoals hij of zij is. Kunstmatige voortplantingstechnieken geven zogenaamde wensouders de mogelijkheid kinderen te laten maken en zelfs te laten dragen door een tweede vrouw.

In het eerste deel van de lezing zal zij ingaan op de ethische aspecten van deze ontwikkelingen. In het twee deel gaat ze in op de status van het vroege embryo: wat – of beter gezegd wie – is het embryo? Wat we met het embryo mogen doen is van afhankelijk van of hij of zij een persoon is of alleen nog een klompje cellen. De meest voorkomende posities over de status van het embryo zullen worden benoemd om daarna verder in te gaan op de positie van de Katholieke Kerk.

Het programma:

12:30 – 13:00 Koffie en thee
13:00 – 13:45 Lezing Elisa Garcia over de Bedreiging van het Ongeboren Leven
13:45 – 14:00 Pauze
14:00 – 14:45 Vervolg lezing
14:45 – 14:55 Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid
15:00 Opruimen. We vragen vriendelijk uw medewerking.

Iedereen is van harte welkom in het Vossius Gymnasium! (Messchaertstraat 1, Amsterdam).