De gebedsdag van 27 mei 2012, Eerste Pinksterdag

Ingang Beurs van Berlage 2012Voor de derde maal op rij vond de Gebedsdag plaats in de Beurs van Berlage. Een dag van gebed en ontmoeting, met inspirerende sprekers die vertelden over de verspreiding van de devotie tot de Vrouwe van alle Volkeren overal ter wereld.

 

 

Hoofdsprekers op de dag waren:

AkitaJune Keithley Castro – ze was helaas verhinderd wegens ziekte, maar liet haar toespraak voorlezen door een bekende van haar, eveneens van de Filippijnen.

June Keithley Castro is een vooraanstaande radio- en televisiejournaliste uit de Filippijnen en    deskundige op het gebied van de verschijningen in Akita te Japan. In haar toespraak ging ze in op de nauwe band die bestaat tussen de gebeurtenissen die daar plaatsvonden vanaf 1973 en de Vrouwe van alle Volkeren. In haar eigen land is ze een bekendheid vanwege haar betrokkenheid bij de revolutie van 1986, toen ze als radio-presentator onverschrokken materiaal uitzond gericht tegen de zittende president Marcos.

 

Prof. dr. Mark Miravalle

Mark Miravalle 2012Hij is professor in de Mariologie aan de universiteit van Steubenville in de Verenigde Staten. Een bekende gast van eerdere gebedsdagen en vele publicaties. Hij vertelde over de DVD “Peace through a Woman”, die de boodschappen van de Vrouwe van alle Volkeren bespreekt en wereldwijd al door vele televisiestations is uitgezonden. De documentaire is gemaakt met het oog op televisie-uitzendingen, en is inmiddels in vele landen op televisie vertoond, waaronder de VS, de Filippijnen, Brazilië, Polen, en nog vele andere landen.

Een verkorte versie van de DVD (meer informatie op www.amsterdamappartitions.com):

Opvallende sprekers waren
studenten die lid zijn van de beweging Mary’s Crowning

In de Verenigde Staten bestaat een groeiende jongerenbeweging, genaamd Mary’s Crowning, die zich inzet voor de afkondiging van het vijfde Mariale dogma. Een aantal van deze studenten zal ons kort iets vertellen over de interesse die de Vrouwe bij hen heeft opgeroepen, en hun inzet voor de afkondiging van het dogma.

Zie voor meer informatie over de beweging “Mary’s Crowning”:

www.fifthmariandogma.com/marys-crowning

www.facebook.com/MarysCrowning

Ook sprak Mgr. dr. J.W.M. Hendriks

Hij is sinds december 2011 hulpbisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, en sprak over de betekenis van het dogma “Medeverlosseres, Middelares en Voorspreekster”, en de kerkelijke betekenis van zo’n afkondiging. De tekst van zijn lezing vindt u hier.

 

Enige foto’s van de gebedsdag van 2012: