De gebedsdag van 12 juni 2011, Eerste Pinksterdag

Evenals in 2010 vond ook in 2011 de gebedsdag plaats in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

RussellOpvallende gast en hoofdspreker was Prof. Dr. Richard L. Russell, uit de Verenigde Staten. Zijn lezing had als titel: “Wat zeggen de boodschappen van de Vrouwe van alle Volkeren over Vrede en Veiligheid?”. Hij is 17 jaar werkzaam geweest voor de CIA als politiek-militaire analist, met bijzondere aandacht voor veiligheidsvraagstukken in het Midden-Oosten en Europa. Nu is hij professor in zaken van nationale veiligheid aan het met de National Defense verbonden centrum voor het nabije Oosten en Zuid-Azië. Ook is hij adjunct professor veiligheidsstudies aan de Georgetown University in Washington D.C.
De tekst van zijn lezing vindt u hier (Engels).

ArguellesOok vertelde het echtpaar Tony en Chona Montinola de aanwezigen over hun inzet op de Filippijnen, waar zij zich zeer inzetten voor de verspreiding van de devotie tot de Vrouwe van alle Volkeren. Al vele jaren onderhouden zij goede contacten met het heiligdom in Amsterdam.

Een andere bijzondere gast van de Filippijnen was Mgr. Ramon C. Arguelles, aartsbisschop van Lipa, die vertelde over zijn ontmoeting in 2001 met Joseph Kardinaal Ratzinger, tijdens welke ook de Vrouwe van alle Volkeren ter sprake kwam. De tekst van zijn lezing vindt u hier (Nederlands).

ChisarauDe laatste spreker van de dag was Mgr. Ioan Chisarau, lid van de Grieks-Katholieke Kerk in Roemenië, kapelaan van Zijne Heiligheid de Paus. Hij vertelde over zijn inzet voor de Vrouwe van alle Volkeren in zijn parochie en ver daarbuiten.

 

 

Een foto-impressie van de gebedsdag:

 

Een gedeelte uit de toespraak van Prof. Dr. Richard L. Russell: