Gastsprekers tijdens de gebedsdag

 

Priester dr. Shafiq Abouzayd

ShafiqHij is als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de Faculteit voor Oosterse Studies van de Universiteit van Oxford, woonachtig in het Verenigd Koninkrijk, waar hij verantwoordelijk is voor de gelovigen van de Melkitische Kerk. Zelf is hij opgegroeid als Maroniet, in Libanon.
De Melkitische Grieks-Katholieke Kerk behoort tot de Rooms-Katholieke Kerk. De gelovigen leefden oorspronkelijk voornamelijk in Syrië, Libanon en Palestina, maar vanwege de recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten leven zij nu over de gehele wereld verspreid.
Fr. Shafiq Abouzayd is door zijn zorg voor de Melkitische gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk vertrouwd met de situatie van de vluchtelingen, maar ook met de verhouding tussen christendom en islam in het Midden-Oosten. Hij is de oprichter van de “Aram Society“.

 

 

Dr. Robert FastiggiRobert Fastiggi

Hij is sinds 1999 werkzaam aan het Sacred Heart Major Seminary van Detroit in de Verenigde Staten, als professor in de systematische theologie. Gedurende zijn werkzaamheid in Detroit heeft hij een veelheid aan cursussen gegeven, waaronder ecclesiologie, christelijke antropologie, christologie, Mariologie, moraaltheologie en sacramentenleer. Hij is onder andere lid van het bestuur van de “Mariological Society of America”. Zie voor meer informatie de website van het Major Seminary in Detroit.
Tevens is hij verbonden aan de “International Marian Association” die zich inzet voor de erkenning van de rol van Maria in Kerk en Verlossing.