DE KAPEL VAN DE VROUWE VAN ALLE VOLKEREN

 

MISTIJDEN

Actuele informatie over openingstijden, tijden van de H. Eucharistieviering, en de gelegenheid tot aanbidding van het Allerheiligste en het ontvangen van het sacrament van de biecht kunt u vinden op de website van de Familie van Maria.

ALGEMEEN

Het originele schilderij van de Vrouwe van alle Volkeren bevindt zich in de RK Kapel van de Vrouwe van alle Volkeren, Diepenbrockstraat 3 in Amsterdam-Zuid, niet ver van het RAI-Congrescentrum. Dagelijks komen hier pelgrims uit het binnen- en buitenland om voor de beeltenis van de Vrouwe van alle Volkeren te bidden en de H. Mis bij te wonen.

INFORMATIEMATERIAAL EN DEVOTIONALIA

In de Kapel van de Vrouwe van alle Volkeren kunt u bidprentjes, posters, afbeeldingen en literatuur over de Vrouwe van alle Volkeren krijgen in verschillende talen, alsook kaarsen en rozenkransen.

U kunt de artikelen ook per post bestellen:

Kapel van de Vrouwe van alle Volkeren
Diepenbrockstraat 3
1077 VX Amsterdam
Nederland

Tel. 020 – 66 20 504
Fax 020 – 47 11 333
info@de-vrouwe.info

PELGRIMSGROEPEN

Geregeld komen er pelgrimsgroepen naar de Kapel van de Vrouwe van alle Volkeren. Zij kunnen er de H. Mis vieren en er is gelegenheid voor Aanbidding. Ook kunnen wij hen in het kort iets over de Boodschappen van de Vrouwe van alle Volkeren vertellen. Als u een bedevaart wilt organiseren, neemt u dan a.u.b. contact op met de Kapel van de Vrouwe van alle Volkeren.

ROUTEBESCHRIJVING

Met de auto:
De Kapel van de Vrouwe van alle Volkeren ligt niet ver van de Ringweg A 10 rond Amsterdam, afslag S 109. Vanuit de richting Utrecht (A 2) Ringweg A 10 volgen richting Zuid en bij de eerstvolgende afslag (S 109) afslaan. Vanuit andere richtingen kunt u eveneens het best de Ringweg (A 10) volgen richting Zuid tot aan afslag S 109.
Als u de aanwijsborden RAI en S 109 volgt, komt u via de Wielingenstraat in de Diepenbrockstraat. De Kapel van de Vrouwe van alle Volkeren is aan een normaal woonhuis vastgebouwd. Let u dus op huisnummer 3. De ingang van de Kapel bevindt zich rechts van het woonhuis, een beetje naar achteren.

Met het vliegtuig:
Vanaf luchthaven Schiphol is er een directe treinverbinding met de stations Amsterdam Zuid/WTC en Amsterdam-RAI. Vanaf station Amsterdam Zuid/WTC kunt u tramlijn 5 nemen richting Centraal Station tot aan de halte Stadionweg. Van daar is het nog 5-8 minuten lopen. Vanaf het station Amsterdam Zuid/WTC of Amsterdam RAI is het ca. 15 minuten lopen naar de Kapel (zie plattegrond).

Met de trein en tram of bus

er zijn verschillende mogelijkheden:

a) tot station Duivendrecht (vanuit de richting Utrecht), daar overstappen op een stoptrein naar station Amsterdam-RAI. Van hieruit is het ca. 15 minuten lopen naar de kapel. Ook vanuit de richtingen Hilversum en Almere kunt u reizen via station Duivendrecht, al dan niet met een overstap in Duivendrecht.

b) tot Amsterdam Centraal Station, van daar met tramlijn 5 richting Amstelveen-Binnenhof, uitstappen bij halte Stadionweg (ca. 20 min. rijden). Van daar is het 5-8 minuten lopen.

c) tot station Amsterdam-Amstel, van daar met bus 15 richting Sloterdijk, uitstappen bij halte Scheldeplein (ca. 10 min. rijden). Van daar is het nog ca. 5 minuten lopen.

De kapel op Google maps