Wat is er binnenkort te doen in en rond de kapel?

(Voor de actuele mistijden, zie de website van de Familie van Maria)

Jongerengebedsgroep

Iedere eerste woensdag van de maand komt van 19.00-21.00 uur de jongerengebedsgroep bijeen. De H. Mis wordt gevierd, en de rozenkrans wordt gezamenlijk gebeden. Uiteraard is er ook gelegenheid tot ontmoeting.
Email: prayergroupamsterdam@hotmail.com

Aanbidding kapelNachtaanbidding

Elke maand is er in de nacht van vrijdag op de eerste zaterdag van de maand gelegenheid tot Aanbidding van het Allerheiligste. Dit begint om middernacht en duurt tot 5.45 uur. De aanbidding wordt afgesloten  met een H. Mis.

Ida’s Koffiekamer

Elke tweede zondag van de maand vindt “Ida’s Koffiekamer” plaats. Aansluitend bij de traditie begonnen door de Ida's koffiekamerzieneres van de Vrouwe zelf om elke zondag na de H. Mis de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten, wil Ida’s Koffiekamer elke maand alle bezoekers van de kapel uitnodigen, waarbij telkens weer een spreker iets komt vertellen over een boeiend onderwerp. Uiteraard is er ook volop gelegenheid elkaar te spreken, onder het genot van een kopje koffie of thee, en enige versnaperingen die door vrijwilligers worden bereid.

De bijeenkomsten vinden plaats in het Vossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, 1077 WS Amsterdam. Te voet vijf minuten van de kapel.

Hieronder vindt u het actuele aanbod.

Ida's koffiekamer

Ida’s Koffiekamer 11 november 2018

“All or Nothing”, “Alles of Niets”
Marianne Windmeijer

Marianne Windmeijer,  sinds 2002 lid van de Spaanse gemeenschap  “Home of the Mother of all Humanity, Mother of the Youth”,  komt een indrukwekkende documentaire laten zien over het leven van zuster Clare.   Tevens zal zij iets vertellen over haar verbintenis met deze bloeiende gemeenschap.

Zr. Clare, toentertijd een ontluikende actrice, liet haar carrière achter om haar leven aan God te geven.  Sommigen zagen dit misschien als een totale mislukking.  Maar was dit zo ?  Degenen die zr. Clare kenden, spreken in deze film.  Na haar tragische dood in de aardbeving in 2016 in Ecuador, heeft de gemeenschap hard gewerkt aan de wederopbouw in samenwerking met de lokale bevolking in Ecuador.  De documentaire is in tientallen landen in tal van bioscopen vertoond.

Inmiddels zijn er in Ierland, het geboorteland van zr. Clare,  vier gemeenschappen gesticht. Velen zien dit als vrucht van haar voorspraak. Zo zien we hoe God een groter plan had met deze actrice.

Deze documentaire laat het leven zien van de zuster die haar

ALLES aan God heeft gegeven,

NIETS achterhoudend.

 

 

Het programma:

12:30 – 13:00 Koffie en thee
13:00 – 13:45 Inleiding Marianne Windmeijer
Film zuster Clare
13:45 – 14:00 Pauze
14:00 – 14:45 Vervolg Film zuster Clare
14:45 – 14:55 Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid
15:00 – 15:15 Afruimen. Wij vragen vriendelijk uw medewerking

Iedereen is van harte welkom in het Vossius Gymnasium! (Messchaertstraat 1, Amsterdam).

 

RAI 2017

Gebedsdag in de RAI – 20 mei 2018

Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018

Gebeds- en ontmoetingsdag in de RAI
ter ere van Maria, de Vrouwe van alle Volkeren

Op Eerste Pinksterdag, 20 mei 2018, willen we evenals vorig jaar samenkomen in de welbekende RAI, voor een nationale gebeds- en ontmoetingsdag.

We zullen samen de H. Eucharistie vieren met Mgr. dr. J.M. Punt, luisteren naar sprekers, de Vrouwe eren en Christus aanbidden tijdens een H. Lof.

Nadere informatie over het programma kunt u binnenkort hier vinden

Noteer zondag 20 mei 2018 in uw agenda!

Het Vossius Gymnasium op Google Maps