Wat is er binnenkort te doen in en rond de kapel?

(Voor de actuele mistijden, zie de website van de Familie van Maria)

Jongerengebedsgroep

Iedere eerste woensdag van de maand komt van 19.00-21.00 uur de jongerengebedsgroep bijeen. De H. Mis wordt gevierd, en de rozenkrans wordt gezamenlijk gebeden. Uiteraard is er ook gelegenheid tot ontmoeting.
Email: prayergroupamsterdam@hotmail.com

Aanbidding kapelNachtaanbidding

Elke maand is er in de nacht van vrijdag op de eerste zaterdag van de maand gelegenheid tot Aanbidding van het Allerheiligste. Dit begint om middernacht en duurt tot 5.45 uur. De aanbidding wordt afgesloten  met een H. Mis.

Ida’s Koffiekamer

Elke tweede zondag van de maand vindt “Ida’s Koffiekamer” plaats. Aansluitend bij de traditie begonnen door de Ida's koffiekamerzieneres van de Vrouwe zelf om elke zondag na de H. Mis de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten, wil Ida’s Koffiekamer elke maand alle bezoekers van de kapel uitnodigen, waarbij telkens weer een spreker iets komt vertellen over een boeiend onderwerp. Uiteraard is er ook volop gelegenheid elkaar te spreken, onder het genot van een kopje koffie of thee, en enige versnaperingen die door vrijwilligers worden bereid.

De bijeenkomsten vinden plaats in het Vossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, 1077 WS Amsterdam. Te voet vijf minuten van de kapel.

Hieronder vindt u het actuele aanbod.

Ida's koffiekamer

Ida’s Koffiekamer 10 september 2017

Joe Livingston uit Schotland spreekt over “Overgave”

Verleden jaar oktober hadden wij Joe Livingston al eens te gast in de koffiekamer van Ida. Joe is een Schotse Evangelist die als speciale gave van Jezus het Dienstwerk van Genezing heeft ontvangen. Hij is ook een begenadigd spreker, die op inspirerende wijze weet te getuigen van het geloof in Jezus.
We zijn dankbaar  dat Joe ook dit jaar weer zal komen spreken in Ida’s koffiekamer. Het thema van zijn conferentie zal zijn “Overgave” en dat is iets wat wij allemaal in ons geloof willen beleven. Daarom nodigen wij u van harte uit om de lezing van  Joe bij te wonen. Op het einde van de lezing zal Joe ons ook de handen opleggen (voor wie dat wil) en bidden om de genezing die we nodig hebben.

Hij is onlangs teruggekeerd uit Jeruzalem waar hij was uitgenodigd te spreken op een conferentie met als doel verzoening tussen twee stromingen binnen het Jodendom die tegenover elkaar staan

 

Het programma:

12:30 – 13:00 Koffie en thee
13:00 – 13:45 Lezing Joe Livingston
13:45 – 14:00 Pauze
14:00 – 14:45 Vervolg lezing/gebed
14:45 – 14:55 Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid
15:00 – 15:15 Afruimen. Wij vragen vriendelijk uw medewerking.

Iedereen is van harte welkom in het Vossius Gymnasium! (Messchaertstraat 1, Amsterdam).

 

RAI 2017

Gebedsdag in de RAI – 27 mei 2017

Zaterdag 27 mei 2017

Gebeds- en ontmoetingsdag in de RAI
ter ere van Maria, de Vrouwe van alle Volkeren

Zaterdag 27 mei, een week voor Pinksteren, willen we evenals vorig jaar samenkomen in de welbekende RAI, voor een nationale gebeds- en ontmoetingsdag.

We zullen samen de H. Eucharistie vieren met Mgr. dr. J.M. Punt, luisteren naar sprekers, de Vrouwe eren en Christus aanbidden tijdens een H. Lof.

Nadere informatie over het programma kunt u binnenkort hier vinden

Noteer zaterdag 27 mei 2017 in uw agenda!

Het Vossius Gymnasium op Google Maps