Wat is er binnenkort te doen in en rond de kapel?

(Voor de actuele mistijden, zie de website van de Familie van Maria)

Jongerengebedsgroep

Iedere eerste woensdag van de maand komt van 19.00-21.00 uur de jongerengebedsgroep bijeen. De H. Mis wordt gevierd, en de rozenkrans wordt gezamenlijk gebeden. Uiteraard is er ook gelegenheid tot ontmoeting.
Email: prayergroupamsterdam@hotmail.com

Aanbidding kapelNachtaanbidding

Elke maand is er in de nacht van vrijdag op de eerste zaterdag van de maand gelegenheid tot Aanbidding van het Allerheiligste. Dit begint om middernacht en duurt tot 5.45 uur. De aanbidding wordt afgesloten  met een H. Mis.

Ida’s Koffiekamer

Elke tweede zondag van de maand vindt “Ida’s Koffiekamer” plaats. Aansluitend bij de traditie begonnen door de Ida's koffiekamerzieneres van de Vrouwe zelf om elke zondag na de H. Mis de gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten, wil Ida’s Koffiekamer elke maand alle bezoekers van de kapel uitnodigen, waarbij telkens weer een spreker iets komt vertellen over een boeiend onderwerp. Uiteraard is er ook volop gelegenheid elkaar te spreken, onder het genot van een kopje koffie of thee, en enige versnaperingen die door vrijwilligers worden bereid.

De bijeenkomsten vinden plaats in het Vossius Gymnasium, Messchaertstraat 1, 1077 WS Amsterdam. Te voet vijf minuten van de kapel.

Hieronder vindt u het actuele aanbod.

Ida's koffiekamer

Ida’s Koffiekamer 12 maart 2017

Priester Anton Overmars spreekt over
De kracht en de werking van het Sacrament van Verzoening

Laat u met God verzoenen.

God is een liefdevolle en barmhartige Vader die uitziet naar zijn kinderen. Wie wij ook zijn wat wij ook gedaan hebben God wacht op ons, en Hij wacht op ons om als wij dat met een oprecht hart vragen onze zonden te vergeven. God wordt nooit moe om ons te vergeven als wij Hem daarom vragen.
Tot de Heilige Zuster Faustina Kowalska zei Jezus: “Wanneer je bij de biechtstoel komt, weet dan dat Ik daar zelf op je wacht. Ik word door de priester verborgen, maar ben zelf werkzaam in je ziel…”

Pastor Anton Overmars heeft ruim 10 jaar gewerkt als justitiepastor in verschillende gevangenissen, én heeft daar de kracht van het sacrament van Boete en Verzoening, de Biecht, moge ervaren. Vanaf het jaar van de Goddelijke Barmhartigheid is hij als vaste biechtvader verbonden aan het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo.

Het programma:

12:30 – 13:00 Koffie en thee
13:00 – 13:45 Priester Anton Overmars
13:45 – 14:00 Pauze
14:00 – 14:45 Vervolg lezing priester Anton Overmars
14:45 – 14:55 Rozenkrans van de Goddelijke Barmhartigheid
15:00 Opruimen. We vragen vriendelijk uw medewerking.

Iedereen is van harte welkom in het Vossius Gymnasium! (Messchaertstraat 1, Amsterdam).

 

RAI 2017

Gebedsdag in de RAI – 27 mei 2017

Zaterdag 27 mei 2017

Gebeds- en ontmoetingsdag in de RAI
ter ere van Maria, de Vrouwe van alle Volkeren

Zaterdag 27 mei, een week voor Pinksteren, willen we evenals vorig jaar samenkomen in de welbekende RAI, voor een nationale gebeds- en ontmoetingsdag.

We zullen samen de H. Eucharistie vieren met Mgr. dr. J.M. Punt, luisteren naar sprekers, de Vrouwe eren en Christus aanbidden tijdens een H. Lof.

Nadere informatie over het programma kunt u binnenkort hier vinden

Noteer zaterdag 27 mei 2017 in uw agenda!

Het Vossius Gymnasium op Google Maps